2008.12.21. 19:02| Szerző: El Charmo

Mivel van, hogy az evés is tud a sokalláshoz hasonló örömöket okozni, -még ha kicsit haszontalanabb is- illetve esetenként remek kiegészítője lehet egy-egy sokallásnak, ezért úgy vélem, nem teljesen idegen a blogtól, ha néha szentelünk pár sort a kulináris élvezeteknek is. Az új rovat vezetőjének természeresen Tysst tenném meg a nemrégiben elkövetett tésztapüréje nyomán, amelyről a későbbiekben még ígérem írni fogok.

A rovat elkészítése tehát úgy egy hete sejlett föl bennem, de a most befejezett ebédem kapcsán éreztem úgy, nem tűrhet további halasztást beindítása. Nem mondom, hogy rossz lett volna, amit összehoztam, az azonban biztos, hogy értelmesebben is megszabadulhattam volna attól az 5 eurotól, amit az elkészítésébe öltem. Például úgy, ha egyből lehúzom a wc-n.

Így karácsony közeledtével most azonban mégis inkább hányattatott gyermekkorom egyik süteményreceptjét osztanám meg a közönséggel, ami aligha hiányozhat az ünnepi asztalokról. Jöjjön hát a titkos családi receptúra, amihez mindenkinek jó étvágyat kívánok! Előnye, hogy igen kevés hozzávalót és még kevesebb előkészületet vagy szaktudást igényel, viszont ha betartjuk az elkészítés minden egyes lépését, úgy garantáltan feledhetetlen fogást fogunk készíteni szeretteinknek.

Tűzoltótorta (széntorta)

Hozzávalók 1 tűzoltókocsira:

  • minimum 1 deci pálinka
  • 30 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 levél Xanax 2mg retard tabletta
  • sör
  • fél liter tej
  • 12 dkg kakaópor

Elkészítés:
Toljunk be az első feles pálinkát, törjük föl a tojásokat, majd csináljunk velük valamit, amíg rá nem ununk. Ekkor ízlés szerint vegyünk magunkhoz a Xanax tablettákból (legalább hármat), amelyeket bő sör kíséretében fogyasszunk. Ha nem lenne otthon sör, úgy az a kezdetekkor fogyasztott pálinkával pótolható.
Amíg a várva-várt hatás el nem érkezik, hangulatunktól függően készítsük elő avagy éppen rejtsük el a tűzoltásra alkalmas eszközöket, annak megfelelően, hogy a hazaérkezők dolgát megkönnyíteni vagy megnehezíteni szeretnénk.
Ha ezzel megvagyunk, akkor a tojáshoz például a lisztet is hozzáadhatjuk, ha már egyszer kimértük. Ami viszont fontos, hogy valamit azért mindenképp rakjunk be állni hagyni a 200 fokra előmelegített sütőbe, amíg még tudunk a világunkról. (Ha ez elmaradna, akkor ugyanis csak egy sima délutánt, valamint néhány feltört tojást tudhatunk majd magunk mögött.) Ekkor érkezik el az ideje, hogy az ember ledőljön egy kicsit. Persze kizárólag csak az után, hogy még fogyasztott egy keveset valamilyen etanolszármazékból.
Innentől a dolgok több forgatókönyv szerint folyhatnak: vagy egy családtag kerekedik felül a veszélyhelyzeten, vagy a tűzoltók vetnek véget annak. Igazából ekkor válik csak el, hogy tulajdonképpen széntorta, avagy tűzoltótorta készítéséhez fogtunk-e hozzá néhány órával korábban.
Akárhogy is legyen, a megmentőnket, -legyen az családtag vagy tűzoltó- kínáljuk meg egy bögre finom kakaóval, feltéve, hogy a kikészített tej és kakaópor nem semmisült eddigre meg, és megmentőnk nem laktózérzékeny (ebben az esetben adjunk neki pálinkát).

Tűzoltótorta esetében az adag nagyságát növelhetjük, ha a sütés megkezdése előtt egy marmonkanna benzint egyenletesen eloszlatunk a konyha területén.

Egy hozzám intézett intelem kapcsán nagyobb hangsúlyt fektetve a jogi bizbaszokra, és amolyan tudd-hogy-értsd mederbe terelve a receptleírást, elárulom, hogy attól, hogy én már láttam ennek az eljárásnak a végeredményét, másnak nem feltétlen javallott a recept kipróbálása (vö. Jackasses cucc).

Marad tisztelettel, és ajánlja magát:
El Chamo és a Tűzmanó

A bejegyzés trackback címe:

https://sokallok.blog.hu/api/trackback/id/tr99835471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása