2010.12.01. 18:49| Szerző: vidéki men

 Akár kritika is érhetett volna bennünket, hogy mostanában nem iszunk rendesen. Szeretnék rácáfolni az ilyen jellegű vádaskodásokra. Az alant található csekket egy rendőrbácsitól kaptam, amiért közterületen fogyasztottam alkoholt (szerinte). Remélem, ez a legnagyobb közrendvédelmi probléma ma Magyarországon.

 

 

Érdemes megfigyelni az intézkedő járőr kalligrafált betűit. Az automatikus feldolgozórendszer bizonyára nagyon örülne neki, amennyiben ez a csekk valaha eljutna a Magyar Posta Zrt.-hez.

Majd ha a táskám meglett, amit elloptak, akkor büntessél meg bazmeg! Köszi!

Teszem hozzá, éppen kilépem a lakásból az utcára egy nyitott doboz sörrel. Még bele sem ittam, bár az intézkedés közben de. Majd egy méterrel arréb a kapualjban el is fogyasztottam. Ennek mi értelme van? Ha valaki tör, zúz, utcánhugyozik (a rajtkőről ugye), az full oké, büntessen meg a faszba, de ezen csak mosolyogni tudok.

Arra jutottunk, hogy ez egyfajta védelmi pénz. Ha a néhány méterre található cukrászda teraszán iszom magam hülyére az OK. Ha a karácsonyi vásárban kúrok be a krampampulitól az OK. Miért? Mert fizetnek védelmi pénzt az önkorminak. Tegnap láttam két lányt azon a szent helyen ahol megbüntettek 2 darab forralt borral a kezükben. Szerintem minimum azt érdemelnék amit Zsanett kapott anno.

SZEMÉT KÖZRENDBONTÓK!

Egyébként, nem tudjuk a mai napig, hol lehet inni. A rendőr azt mantrázta, hogy "Szeged Megyei Jogú Város közterületén tilos alkoholt fogyasztani", de nem derült ki, hogy ha megveszem a forralt bort a vásárban, neadjisten borfesztiválon veszek egy liter pálinkát, azt a bódé hány méteres körzetében fogyaszthatom el. "Meraz fesztiválterület" -mondotta volt egy általunk felkért rendőr típusú szakértő. Aham. De mettől-meddig fesztiválterület, meg milyen jogon ugat bele bárki is, mit iszok közterületen (amíg nem vagyok garázda), azt továbbra sem tudom. Ha már baszkurálja az igentisztelt kormány az alkotmányt, igazán belevehetné, mint szabadságjogot, hogy a Magyar Köztársaság területén minden ember szabadon ehet és ihat azt, és amikor akar.

Lapzárta után érkezett:

"Közrendvédelmi bírságot például akkor lehet kiszabni, ha egy lap szexuális szolgáltatás hirdetését közli; ekkor a lapkiadót megbírságolják."


Tessenek a rendőrbácsik kinyitni pl a Déli Aprót az "egyéb, személyi jellegű szolgáltatás" rovatnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://sokallok.blog.hu/api/trackback/id/tr282486693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egymondatban · http://egymondatban.blog.hu 2011.02.11. 20:49:08

Kb. a nyolc osztályt végzett gyereknek van ilyen írása. A cikk amúgy 10+

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2011.02.14. 16:04:29

@egymondatban: Hozzáteszem, hogy teljes legyen a kép, a közeg nem asztalon írta, hanem ilyen íróalátéten a kezében, de azért elég maúni-kás a fontsetje a droidnak.
süti beállítások módosítása