2009.01.16. 14:25| Szerző: El Charmo

A blogon végzett aktivitásom mérséklésére tett bejelentésem kapcsán sorjázó értetlenkedő és sajnálkozó levelek, valamint apróbb búcsúajándékok garmadája híján egy kitűnő blogterapeuta önkéntes és áldozatos munkájával rámutatott, hogy vétek lenne fölhagynom a blog írásával (ami mondjuk még csak eszembe sem jutott). A faszságok posztolásának felfüggesztése azonban annál inkább megfogalmazódott bennem, amit azonban - sztochasztikus összefüggések ide vagy oda - revideáltam idő közben: ennek ékes bizonyítéka ez a bejegyzés is.
Ezúttal egy, a 84 újabb rejtély - amire nincs magyarázat című felnőtt ismeretterjesztő könyv egy még újabb rejtéllyel bővített változatának mielőbbi kiadását sürgető problémát feszegetünk, ami nem más, mint az almeríai egyetem arab vegyesboltosánál vásárolható óvszer jelensége.

Önmagában egy ártatlan, sőt talán még üdvözítendő jelenségnek is tűnhet a dolog, azonban jobban körüljárva a dolgot, egykönnyen rájövünk, itt bizony valami nem stimmel, és sötét dolgok húzódnak meg az óvszerbiznisz hátterében.
Az almeríai egyetemről tudni kell, hogy olyan, mintha a szegedi egyetem kampusza Kiskundorozsmán lenne. Mivel a távolságra tett hasonlat entrópiáját a Föld lakosságának jelentős része igen magasnak találhatja, - én pedig véletlen sem szeretnék több, mint 6.5 milliárd potenciális olvasót kirekeszteni a további gondolatmenet megértéséből, - mindez egész pontosan azt jelenti, hogy kint van a picsában a puszta közepén, ahol a madár sem csak a hallgató jár. Egyetemi szórakozóhely a környéken sincs, az egész kampusz estére kihal.
Felvetődik tehát a jogos kérdés, kinek lehet szüksége alma materében nap közben gumira?!
Hirtelen az alábbi két párbeszédet tudom csak elképzelni, a definícióim szerint különböző nemű bölcsészmérnökök, Pepe és Juaníta között, ami óvszervásárlással végződne:

-- Siess már, Pepe! El fogunk késni episztemológia előadásról, ha ennyit tökölsz!
-- Faszomnak van kedve bemenni episztemológiára! - méltatlankodik Pepe
-- Jaja, én is rühellem a Rodriguez óráit! - reflektál együttérzően Juaníta
-- Te, Juaníta! Lehet, furcsán fog elsőre hangozni, de nem dugunk inkább helyette?
-- Háát, végül is, miért is ne?!
-- Fasza! ...  Áá, bassza meg: nincs nálam gumi! Na, Rohanok Akbarhoz! - így a felaljzott matador - Aztán nem meggondolni magad addig!

-- Szia Pepe! Képzeld elmarad a Váteszek a kazah irodalomtörténetben speckolunk!
-- Zsír, ezt már szeretem! Főleg, hogy így most van két szabad óránk klasszika filológiáig. Mit szólnál egy kis kufircoláshoz addig is? - érdeklődik Pepe
-- Jajj, ne hari, de úgy terveztem, benézek a könyvtárba addig! - mentegetőzik a csinos bölcsészmérnöklány
-- Na, de hát biztos a múltkor sem bántad meg!
-- Te csak azt hiszed! - replikázik Juaníta, majd eképp folytatja - Tudod is te milyen rusnyán ír José María episztemológián!? - majd hirtelen meglágyulva - De tudod mit, Pepito? Ha félig végzünk, akkor úgy azért benne vagyok! - fejezi be kokettálva a lány
-- Király! Rohanok is Akbarhoz gumiért!

Bár Pepe igyekezete a biztonságos aktus lebonyolítására mindenképp értékelendő, ettől függetlenül vitathatatlanul balfasz, amiért Akbarhoz megy a boltba, és nem a 2 épülettel arrébb található egészség központba, ahol marokszámra lehet fölvenni az ingyenes óvszert (talán Akbar is onnan hozza), illetve amiért nem volt nála eredendően is a hasznos kis poliuretán darabból, amikor tudta, hogy Juanítával fog találkozni.

Egy szó, mint száz, a szabad verseny piacszabályozó mechanizmusaiba vetett hitem eddig szilárdnak vélt alapjait rengette meg az a tény, hogy egy arab boltos olyan terméket tart, aminek vásárlását az adott közegben nem tartom túl életszerűnek. Ráadásul, ahogy azt a fenti példák is illusztrálják, a szóban forgó árucsere nagy valószínűséggel a hallgató ismereteinek gyarapodásának rovására képzelhető csak el (l. episztemológia vagy könyvtár látogatásának mellőzése), így végképp értetlenül állok az előtt, az egyetem hogy tűrheti még csak hallgatólagosan is el mindezt.

Legvalószínűbbnek az arab maffia egy pénzmosási kísérletét tartom megbújni a dolgok hátterében. (Ha rövidesen eltűnnék, úgy igazam lehetett, és bosszújuk utolért, amiért lelepleztem őket.)
Ezen túl még két igencsak  esetleges magyarázattal sikerült előrukkoljak: valakinek priapizmusát csillapítandó lehet mégis szüksége gumira, avagy a helyi felvilágosítást csupa Mr. Señor Mekik végezhetik, akik szerint (ahogy az a SP ide vonatkozó epizódjából kiderül) a védekezés legbiztonságosabb módja, ha folyamatosan óvszert hord az ember.

További lehetséges magyarázatokat, illetve a 84 újabb rejtély - amire nincs magyarázat című illusztris mű szerkesztőinek megkeresését a következő kiadásban való közreműködésem részleteinek egyeztetése kapcsán szeretettel várom kommentek formájában!

MT&AM:
El Charmo

egó: (3/5)
plebs: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://sokallok.blog.hu/api/trackback/id/tr81881766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sepi! · http://sokallok.blog.hu/ 2009.01.17. 13:17:36

Talán csak Veres Pál spanyol megfelelője tudja a választ, mondjuk Paulo Rojas
süti beállítások módosítása