2008.11.01. 22:18| Szerző: Tyss

Nyakunkon a tél újra, ilyenkor nincs is jobb annál mikor leveszünk egy könyvet a polcról és a kandalló és a ropogó tűz mellett vodkázva könyvet égetünk. A megfelelő kiválasztáshoz nyújt segítséget vendégbloggerünk, A Ligeti:

Tyson, N. I.: Bazdmegdehidegvan


Koppenhága, 2008 Szamizdat kiadvány
A több országban is betiltott mű egy titkos példányát tartja kezében az olvasó. A balkáni nacionalizmus és matriarchális hegemónia elől Dániába emigráló fiatalember, aki öttusa edzőként keresi kenyerét, kegyetlen tárgyilagossággal számol be az őt ért attrocitásokról. A szerb nacionalisták még új otthonába is követik. Sőt, a soviniszták, akik mindenkit lerománoznak, leszlovákoznak, lekurváznak, leböllérarcúznak. Tőlük sem tud menekülni. Naturalista részletességgel ecseteli, hogy milyen vicces, mikor valaki anyját leássák és lyukat vágnak bele. A világ elnyomottjaival való szolidaritásból ő is egy puritán tábori ágyon alszik. Napközben összeesküvést szervez a világbank, a világbéke és a maláj kurvák  megdöntésére. Tényfeltáró mű. Csak erős idegzetűeknek.


Ráczy, Károly: I am Legend


Budapest, Corvinus Közgazdasági Kiadó
380 oldal
120€

 Közgazdasági alapmű életrajzi vonatkozásokkal. A mai kor fiatalságának ad útmutatást, hogyan legyenek könnyen, gyorsan, hosszú távon sikeresek. A számunkra is ismeretlen szerző betekintést ad a tőzsdeguruk, ingatlancápák és iwiribancok kegyetlen világába. „Az egyetlen éltető elem, a száguldás, a sebesség és információáramlás”- tézisre építi fel az életét, tükröt tart elénk, mi hol tartunk. Továbbá megosztja velünk pikáns éjszakai kalandjait. Korunk alapműve.

Charmo, El Gabriel Jose Armando: Kanlandúzia, Avagy Kalandozások Andalúziában


Madrid, 2008 Las Alamos Amigos Hat Lopes kiadó
785 oldal keményborítású
86 €

     A nagyreményű fiatal szerző első művét tartja kezében az olvasó. Corneille, Racine, valamint  Cervantes spanyol és egyben világirodalmi örökségének egyenes folytatása, és  a modern picaresk regény egyfajta sajátos ötvözetét sikerült megalkotnia ebben a csúfondáros, néhol már-már a pimaszság határait feszegető hangvételű úti beszámolóban, amelyben a szerző hányatott és néha hánytatott végzetét el nem kerülhetve ezúttal Andalúziában  keresi az örök kérdésre a választ: „Magyarázd meg, mitől megy a villamos.”. A fiatal szerző eddig csak a világhálón jelentette meg kivételesen éles elmére és intellektuális humorra valló kisebb lélegzetű műveit. A prózán kívül költészettel is foglalkozott, igaz eddig csak pénz formájában. Reméljük, jelen műve világirodalmi áttörést hoz számára.


Vidéki Men: Összegyűjtött hallgatásaim


Móra G kiadó Budapest
1200 oldal kötve
30€
Furcsa, szokatlan nap érkezett el Vidéki Men életébe. Ő maga is meglepődött. Egy csendes este arra ébredt, hogy nem tud mit mondani. Arra gondolt, hogy mennyi mindenről beszélt már életében. Mennyi alkoholt megivott. Mennyit hányt. Mennyi nadrágot kölcsönadott. És neki még soha semmit. Egy nadrágot sem. Egy inggombot sem. Még a születésnapját is elfelejtik. És akkor úgy döntött, bosszút áll mindenkin, mindenért. Hallgatni fog. Erről szól ez a könyv.


Ligeti, A: Segítség, blogger lettem!


A Nők Lapja Café és a Velvet közös gondozásában
2008 Budapest
128 oldal Paperback, illusztrált, csak felnőtteknek
18 €

„Minden Roger Federer fekete zoknijával kezdődött. És azzal, hogy hozzám vezetnek Roger Ferderer fekete zoknijának szálai…”- kezdi újabb könyvét a nagysikerű írónó, aki egy nap arra ébredt, hogy blogger lett. Ezúttal napjaink azon  aktuális kérdéseit vitatja meg a csinos szerzőnő, hogy milyen a bloggerlét, van-e élet a bloggerélet után és lehetséges-e blogot írni főzés közben. Továbbá választ kaphatunk azon kérdésekre is, hogyan lehet rászoktatni a női társadalmat a blogolásra, illetve hogyan kell leszopni egy lovat. A humoros hangvételű mű egyenes folytatása a szeptemberben megjelent „Mongol vagyok, de hódítani akarok”, a „Hogyan szoptassuk rá a nőket a….” és a „Metaforák szerepe a gazdasági szövegekben” című bestsellereinek. A mű egy időben jelent meg angolul, németül, oroszul, latinul, hollandul, szlovákul valamint szerb-horvátul, a szerző fordításában.

Leno, Poor: Már nem szeretlek, anyu!


A mű eredeti címe: You, Motherfucker and others
Göterborg 2008 Svennson & Jansson kiadó
17 oldal kötve
3€

 A drámai fordulatokban igencsak bővölködő, néhol az olvasónak is komoly lelkierőt igénylő, misztikus felhangokkal tűzdelt, sokkoló kisregény középpontjában egy szerelmi kocka, paralelepipedon áll, amely végigkíséri a főhős életét, aki sok év viszontagságai után szembesül azzal, hogy az egykori pszeudo-szerelme, akitől mindvégig szabadulni próbál, a saját anyja, akit már nem szeret, ő pedig a saját anyjának a  nagyapja. A csendes kisváros életét felkavaró események egymást követik. Vajon szerethető-e az ember önmagában? Vagy magán kívül? A Th. Mann-i, H. Hesse-i, Nietzsche-i alapgondolatok továbbfejlesztése ez a mű. A szerző sajátos nyelvezetet használ, individualizmusa a központozás forradalmasításában is megmutatkozik. Az alany-állítmány sajátos relációi a fordító számára nagy problémát okoztak, hogy az eredeti stílusban tudja átadni a  szerző gondololatait.

 

egó: (4/5)
plebs: (5/5)
Címkék: könyv könyvajánló  |   | 26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sokallok.blog.hu/api/trackback/id/tr68744634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:03:15

"A szerző sajátos nyelvezetet használ, individualizmusa a központozás forradalmasításában is megmutatkozik. Az alany-állítmány sajátos relációi a fordító számára nagy problémát okoztak, hogy az eredeti stílusban tudja átadni a szerző gondololatait."

Jó, feladom, nevetek...
Meg: "gondololatait" LOL

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:05:26

Két dolgot még kiemelnék:

Führcsit kihagytad, valamint miért az én könyvemnek van a legolcsóbb oldalanként ára?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:06:54

"Hallgatni fog." Na ehhez tarsd magad :-D

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:07:15

Sőt ha jól belegondolok, élmunkásainkat is kihagytad, akik otthon Szegeden húzzák az igát, amíg mi fetrengünk az alkotói válságban...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:08:27

Szegeden??? Szegeden stílszerűen már csak a Borsodi betyár van ;-)

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:08:49

Lehet indítok ide egy külön blogot magamnak, ami kommentek formájában fog jelentkezni, ilyen twitter szerűen... Pl:

Most kimegyek a wc-re...

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:09:52

"Hallgatni fog. Erről szól ez a könyv."

Mióta valóság az ami egy könyvben le van írva?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:10:05

Akko ne gépeljé, hanem menj!

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:11:24

Az lesz bazdmeg, hogy Henrik beköltözik a fürdőbe, Te meg hugyozhatsz bögrébe... szal menjé wc-re!

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:11:38

De ma távhétfő Sármóval MSN-en.

Nyitni kéne egy MSN kocsmát nem?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:12:19

De a TE könyved megtörtént, tényfeltáró, meg mittom én... trűtkó írta álnéven.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 16:13:07

Igen, menjünk sörért mán!

A Ligeti 2008.11.02. 17:12:17

Üdv.
Mielőtt vidéki men megint feltenné a kérdést, hogy mi a faszom ez,(mármint az övé), közlöm, hogy Tyss-nek ezúttal könyvajánlóra volt szüksége, persze azt ki gondolta, hogy tényleg olvasni akar.
1. nem az a lényeg, hogy ki maradt ki
2. nem az a lényeg, hogy mennyi az oldalankénti ár, talán inkább szignifikáns a terjedelem (azért 1200 oldal nem semmi ám)
3. Ezúton, immár hivatalosan is felkérném kedves Tyss-t, hogy ismertesse meg az olvasókkal a szerzőket, azaz tegye már be a képeket, mert így a nonverbális információk elvesznek. Köszönettel:
KÖnyvklub szerkesztőség

El Charmo · http://villamostura.fw.hu 2008.11.02. 17:51:51

Így karácsony közeledtével jobb dologok keresve sem találhatunk, amivel meglephetnénk szeretteinket. Egyből le is adnám a rendelésemet, amíg el nem kapkodják a könyveket:

A vidéki men hallgatásairól szólóról remekműből rendelnék is egyből 3-mat. Ilyet úgyis csak könyvben kaphat meg az ember. Biztos valami science fition...
Továbbá érdeklődnék, a vidéki men hallgatásáról szóló kiadványnak várható-e hangoskönyv változata? Ha igen, akkor még egy olyat is szeretnék a Manyi ángyónak, mert már rosszul lát szegény.

MSN-ivás meg már annyira kurrensé kezd válni, hogy én lassan kezdeném is, mert elfogyott minden lónyál.

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 18:37:41

1. de
2. de
3. Az mennyire súlyos grafománia, ha valaki több mint 2 blogba is publikál? Te főállású blogger vagyol.

Tyss meg ha olvasni akar van itt egy G. G. Marquez, a legfosabb könyve mind közül, majd attól jól elmegy egy időre a kedve az irodalomtól!

A Ligeti 2008.11.02. 19:21:52

1. Pedig nem. Az egyetlen ok, hogy nincs szerencsém ismerni a tisztelt sokallok szerkesztőséget se személyesen, se máshogy.
2. Pedig nem. Bár ha ilyen nagy lesz a kereslet, hiánycikk lévén bizonyára fel fog menni az ára és minden megoldódik. :)
3. Több mint két blog? Hm...max. főülésű, de az nem én vagyok.

Remélem a Száz év magány, mert azzal voltam úgy, hogy nem tűnt fel, hogy miután véletlenül becsukódott a könyv, 50 oldallal előrébb folytattam úgy, hogy nem tűnt fel.

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.02. 19:41:17

A bölömbikák éjszakája

És több mint kettő, megszámoltam (ezzel együtt hármat számoltam), és egész egyszerű volt, pedig nem vagyok jó matekból (sem).

Führcsi 2008.11.03. 14:15:07

egyszeruen zsenialis!!

en ugy erzem hogy tobb mint 6 ev hallgatas oh pardon baratsag utan egy tiszteletpeldanyt igazan megerdemlek az osszegyujtott hallgatasokbol khm

P.S.: szrintem az kocsmazas uj formajat- azaz a virtualis pialast eggyutt avagy virtualis bebaszcsi- teremtettuk meg amit le kene vedeni minnel elobb

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.03. 21:36:25

hm... Nem is rossz ötlet. Gyülnek itt a jobbnál jobb, piaci rést betöltő ötletek...

pinamezőn virtuális kocsmázás a haverokkal.

Sepi! · http://sokallok.blog.hu/ 2008.11.04. 20:19:45

Mit nem ajánlanak az index főoldalon:
szleng.blog.hu/2008/11/04/pokemberezes

Kíváncsi vagyok a "donkey punch"-ból mikor lesz "szamárcsapás".

Könyvnek meg megvenném ismeretlen szerzőtől a : "Prorok Jani, az ember aki ott se volt" című képes albumot 150 színes fotóval amin nem látható a Jani

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.05. 00:20:57

Egyébként ezt találtam egy blogon a kommentek között:
"A blogolás utáni nem-blogolás a csend blogolása"

Szóval BEFETÉMA! Ez most a csend blogolása...

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.12. 01:09:34

Van akinek nem lehet a kedvére tenni...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2008.11.12. 01:12:51

Nekem igazán kedvemre való volna, ha nekem adnád a msradék söröd, meg hoznál egy néger kurvát... vagy fordítva.

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.11.12. 02:53:28

A sör tekintetében egy keresztény gyerekek módjára való elosztásig mennék el.
süti beállítások módosítása